כלבים לביתסוגי כלבים

קוקפו

קוקפו - המדריך השלם לכלב המיוחד !

קוקפו הוא כלב בין גזעי שיכול להיות שילוב של קוקר ספנייל ופודל. הם כלבים בגודל בינוני עם פרווה ארוכה ורכה. קוקאפו מגיעים בהרבה צבעים, צורות וגדלים שונים.

הכלב מגיע בצבעים, צורות וגדלים רבים ושונים, מה שמקשה על סיווגם כגזע ספציפי אחד של כלבים. יש כאלה שמאמינים שיש להתייחס לכל הקוקפו כאל גזע אחד בעוד שאחרים מאמינים שיש להתייחס אליהם כאל הגזעים הפרטיים שלהם, כי יש להם כל כך הרבה מגוון בתוכם.

למרות שעדיין לא קיימת מערכת סיווג רשמית עבור כלבים אלה, רובם מוכרים בארגון הכלבים העולמי עוד משנות ה-90 של המאה הקודמת.

היסטוריה של כלב קוקפו

הם תועדו והוכרו לראשונה בסוף שנות ה-90 כשהם שימשו ככלבי שירות לאנשים עם אלרגיות מכיוון שהיו להם פרוות והם נחשבים להיפואלרגניים.

גזע הקוקאפו נוצר לראשונה בשנות ה-60 על ידי חציית שני גזעים גזעיים יחדיו. המטרה המקורית הייתה ליצור כלב שלא ישיל כל כך הרבה שערות, אבל התברר שהם גם היפואלרגנים ויש להם גם תכונות נהדרות אחרות!

למעשה כלבים אלה גודלו במשך מאות שנים כדי להיות בני לוויה לבני אדם. הם נחשבים לחיות מחמד משפחתיות מעולות מכיוון שהם מסתדרים היטב עם ילדים וחיות מחמד אחרות בבית.

מאפיינים פיזיים של הכלב

גודל הכלב יכול להשתנות בהתאם לגודל ההורים. קוקאפו הם בדרך כלל סביב 6-12 קילו וגובה 34-38 סנטימטר. הם צריכים להיות מטופחים מדי יום כדי לשמור על הפרווה שלהם, הפרווה היא בגווני חום ולבן, איך יכולים גם להיות בצבע שחור ואדום.

אופי של קוקפו

הם אוהבים להיות בקרבת אנשים וליצור חיות מחמד משפחתיות מצוינות.

קוקאפו גדלו כך שיש להם את הטמפרמנט של שני גזעי ההורים. האינטליגנציה שלהם גבוהה וקל לאמן אותם. זה הופך אותם לבחירה מצוינת למשפחות עם ילדים או למי שרוצה כלב שיודע לעשות טריקים וביצועים טובים בתחרויות כמו ניסויי זריזות, ציות, ציות לראלי, כדור כדור, ניסויי מעקב ומבחני ציד.

הם כלבים שמאוד אוהבים חיבה  ולשחק ולהיות ליד אנשים. הם לא תוקפניים או ביישנים, אבל הם כן זקוקים לתשומת לב רבה מהבעלים שלהם.

בעיות בריאותיות שעשויות להיות אצל קוקפו

בעיות עיניים: לקוקפו יכול להיות סיכון גבוה יותר לבעיות עיניים כגון ניוון רשתית מתקדם או קטרקט. אם אתם מבחינים בשינויים כלשהם בראיה או בהתנהגותם כלפי האור, חשוב לקחת אותם לווטרינר לבדיקה בהקדם האפשרי.

בנוסף הם יכולים להיות מועדים לבעיות בריאות כגון דיספלזיה בירך, אלרגיות, מחלות עור, דלקות אוזניים הם גם צריכים הרבה פעילות גופנית ולכן חשוב להם לצאת לטיולים או לשחק בחצר כל יום.

התזונה של הקוקפו צריכה לכלול מזון טרי עשיר בחלבון ודל בשומן. כמו כן, חשוב להם לא לאכול שאריות שולחן משום שזה עלול להוביל להשמנה או לבעיות בריאות אחרות.

צירפנו לכם גם סרטון נחמד של הכלב:

הכתוב במאמר אינו משמש בהמלצה לגידול כלב ויש להיוועץ עם וטרניר מוסמך.

4.4/5 - (8 {הצבעות})

כתיבת תגובה

Back to top button